jueves, 10 de julio de 2014

Informe Pisa decebedor

¿ Realment no preocupen els resultats?


Recentment han sortit els resultats dels informes Pisa 2014. Pels que desconeguin qué són només us diré que aquests tests avaluen el desenvolupament en diferents àmbits econòmics, financers i matemàtics d'alumnes o persones amb l'edat de 15 anys.

Alguns medis han tret importància al test argumentant què els europeus es prenen aquests testos es contesten amb menys pressió ja que no tenen qualificatiu per l'alumne.

Personalment penso que aquest és un dels molts símptomes que demostren que l'educació a Espanya i a
Catalunya no està pel bon camí. I segurament us preguntareu que fa un economista parlant d'educació?. Doncs es ben senzill:

La educació és un factor que incideix dràsticament en la innovació de productes i processos. Un país ben educat amb gent altament qualificada pot obtenir no tan sols millores d'innovació que són les que realment donen un valor afegit sinó també millors salaris, qualitat de vida i sobretot un PIB més alt ja que aquestes millores d'alguna manera es poden exportar.

En canvi si es produeix tot el contrari ens trobem com la majoria de paisos subdesenvolupats amb altes taxes d'analfabetisme que els salaris son una misèria i les condicions cada vegada pitjor ja que la única manera de competir en un mercat cada vegada més global és fer-ho més barat que el país veï.

S'ha de començar a canviar el model educatiu i s'ha de fer ja per veure els resultats a mitjà i llarg termini. Però mentres això no succeeix, digue'm-ne que la part positiva és que cada vegada es farà més evident i necessari la figura de l'assessor financer.

I no estic parlant de l'assalariat d'una entitat bancària que et ven els productes de la seva entitat. Em refereixo a una persona amb alts coneixements i habilitats en finances i riscs per evitar o intentar paliar coses com Gowex o directament no caure amb la trivialitat del dipòsit 0,05% que no serveix ni per cobrir la inflació.

Per als que no heu vist el test us adjunto un enllaç on podeu veure la tipologia de les preguntes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario